Gott och nyttigt med Kefir

Kefir är en fermenterade mjölkprodukt, som har en tillsatt bakterie- och jästkultur. Det är både gott och nyttigt med kefir. Du kan hitta färdiga produkter att köpa, så väl som att du kan göra egen, hemma, med hjälp av Kefirgryn. Mjölkkefir är bra för mycket, inte bara för att ätas. Du kan även använda den för:

  • Att starta surdegar
  • Göra glass
  • Göra smoothies
  • Vattna blommor och växter med

Kefir är nyttigt för dig och din kropp, då det innehåller en massa hälsofrämjande komponenter. Det innehåller bland annat goda probiotiska mikroorganismer. Denna produkt är bra för din tarmhälsa samt att den även stärker ben och tänder. Den kan även minska risken för typ 2-diabetes samt att den hjälper till att sänka kolesterolvärdet.

Kefirgryn är smart att satsa på

Om du vill göra egen Kefir, satsa på att köpa kefirgryn. Dessa gryn, tillsammans med mjölk blir till Kefir du sedan kan äta. Det du ska tänka på, det är att inte äta allt för mycket av det, i början. Den är ganska stark samt kan sätta fart på din mage. Börja med 1-2 dl per dag.

Om du vill hitta kefirgryn, så kan du kolla in Grönt Levande. Hos dem finns det även en hel del annat nyttigt, så som kimchi, surkål, kombucha med mera.

Ursprunget till kefiren kommer från kaukasusbergen. Det går att göra egen Kefir med i stort sett alla typer av mjölk samt att det även finns så kallade vattenkefir, som görs av vattenkefirgryn.