Våra scener

Arkitektur- och designcentrum

Arkitektur-och designcentrum förmedlar kunskap om arkitekturens och designens betydelse i samhället och är en mötesplats för olika aktörer och uttryck inom dessa fält. Här kan du lyssna på föreläsningar, delta i debatter, besöka utställningar, familjeverkstaden, de unika samlingarna eller biblioteket. Under festivalen visas utställningen ”Vem är staden”, där bild- och ljudkonstnärer, skribenter, arkitekter, formgivare och dansare medverkar.

Exercisplan 4, Skeppsholmen, buss 65 Arkitektur-/Moderna museet
+46 (0)8 – 587 270 00 (reception)
+46 (0)8- 587 270 02 (weekends & holidays)
www.arkdes.se

Bonniers Konsthall

Bonniers Konsthall är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Här visas den nyaste konsten för en bred publik, med samtalet om konst i fokus. Ända sedan starten 2006 har Bonniers Konsthall utforskat samtidskonstens relation till andra kulturområden och i stora tematiska utställningar tittat på utbytet mellan konsten och områden som litteratur, teater, film och musik. Mellan 4 dec-5 jan visas utställningen Kroppsspråk/Body Talk som också är en del av festivalen.

Torsgatan 19, T-bana S:t Eriksplan
Wed-fri noon-7pm, Sat-Sun 11am-5pm
+46 (0)8-7364248
www.bonnierskonsthall.se

Carina Ari Biblioteket

Carina Ari Biblioteket är ett forskningsbibliotek inom dansområdet med över 10 000 böcker, 11 000 tidskrifter, runt 3 000 dansfilmer i digitaliserat videoformat, ikonografier och annat arkivmaterial. Samlingen har ett vitt perspektiv på dans från hela världen och olika epoker. Bibliotekets videoarkiv är tillgängligt för dansforskning.

Holländargatan 23, T-bana Rådmansgatan
+46(0)8 662 65 70
www.carina.se

Dansens Hus

Dansens Hus är nordens största gästspelscen för dans. Här presenteras samtida dans från hela världen och Sverige. På de två scenerna kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning. Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangeras seminarier, föreläsningar, workshops och utställningar.

Barnhusgatan 14, T-bana Hötorget
+46(0)8 – 508 990 90
www.dansenshus.se

Danscentrum Stockholm

Danscentrum Stockholm är en branschorganisation för koreografer, dansare och fria dansgrupper som funnits sedan 1971. Här finns två studior där professionella kan träna, repetera, ta workshops, visa färdiga föreställningar eller work-in-progress. Publiken kan se spännande nya föreställningar, för barn och för vuxna, i olika format, på studioscenen.

Jungfrugatan 7b, T-bana Östermalmstorg
+46 (0)8 – 545 689 60
www.danscentrum.se

Dansmuseet

Dansmuseet är ett av världens få museer som visar både dokumentation om och föremål från dans och balett. I museet finns flera samlingar som, förutom bildkonst, omfattar bland annat masker, dräkter, skuggspelsdockor och instrument från flera länder. Dansmuseet har världens näst största samling av kostymer från Ryska Baletten i Paris (1909-1929). På Dansmuseet visas dans på film, liveföreställningar och ibland kan man också dansa själv.

Drottninggatan 17, T-bana Kungsträdgården
+ 46 (0)8 – 441 76 50
www.dansmuseet.se

Dramaten&

Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Här spelas klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Under rubriken Dramaten& visas musik och performance, introduktioner och läsningar, samtal med skådespelare efter föreställningar, debatter och scenkonst.

Nybroplan, T-bana Östermalmstorg
+46 (0)8 – 665 61 00
www.dramaten.se

Kulturhuset Stadsteatern

Kulturhuset Stadsteatern är ett allkonsthus, en arena för dans, teater, musik, konst, design, litteratur, forum och debatt. Huset förnyar sig ständigt med nya berättelser, upplevelser, aktiviteter, känslor och uttryck. Med sin plats mitt i centrala Stockholm fungerar huset som ett gatans vardagsrum för besökarna som erbjuds en mångfald av perspektiv och dynamik, intryck, möten och inspiration.

Sergels Torg, T-bana T-Centralen
www.kulturhuset.stockholm.se

Kungliga Operan

Kungliga Operan är ett av världens äldsta balettkompanier, grundat av Gustaf III år 1773. Under balettchef Johannes Öhmans ledning har Kungliga Operan de senaste åren etablerat sig som ett av norra Europas ledande kompanier. Repertoaren omfattar de stora klassiska baletterna, nya helaftonsbaletter skapade direkt för kompaniet samt moderna verk av några av de främsta koreograferna på den internationella arenan.

Kungliga Operan, Gustav Adolf torg, buss 65 Gustav Adolf torg
+46 (0)8 – 791 44 00
www.operan.se

MDT

MDT är en plattform för samproduktion och en ledande scen för samtida koreografi och performance, som sedan 1986 har stöttat och samarbetat med svenska och internationella konstnärer. MDT utgör en viktig mötesplats för nya koreografer i Stockholm och presenterar ett 40-tal produktioner per år. Utöver det arrangeras residens, visningar, föreläsningar och fester med mera.

Slupskjulsvägen 30, buss 65 Östasiatiska museet
+46 (0)8 – 611 14 56
www.mdtsthlm.se

SITE

SITE är ett kunskaps- och produktionshus, en konstnärlig plattform för den professionella samtida scenkonsten, med fokus på samtida dans. Det är en plats för möten, konst, kommunikation, nya strukturer och arbetsmetoder. Hos SITE ingår konstnärer, producenter och andra medaktörer i ett kreativt och professionellt sammanhang.

LM Ericssons väg 26, T-bana Telefonplan
www.sitesweden.se

Stureplan

Stureplan är ett torg i Stockholms innerstad i stadsdelen Östermalm, vid gränsen till Norrmalm. Vid torget möts Kungsgatan, Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan och Sturegatan. I kvarteren runt Stureplan finns flera av Sverige mest kända krogar, däribland Spy Bar, Hell’s Kitchen, East och Sturecompagniet. Närområdet är känt för en koncentration av finansiellt inriktade företag.

Stureplan, T-bana Östermalmstorg

Weld

Weld är en konstnärsdriven plattform för dans och konst. Här arbetar svenska och internationella konstnärer och koreografer med att utveckla nya former, format och samarbeten. Weld presenterar föreställningar, föreläsningar, utställningar, festivaler och olika former för kunskapsdelning. På Weld undersöks konstens och dansens tradition och utveckling samt mötet med en publik.

Norrtullsgatan 7, T-bana Odenplan
+46 (0)8 – 30 94 50
www.weld.se

KONTAKTA OSS

Dans <3 Stockholm

Box 160 94

103 22 STOCKHOLM

Fler kontaktuppgifter »

PRESS

Kontakt: Jennie Lindell, pressansvarig Dansens Hus
08-508 990 08
jennie.lindell@dansenshus.se

Ladda ner bilder här »

Våra scener

Med stöd av

#dansfest13 på Instagram