LaVeronalSiena_12

"Föreställningen är hypnotisk och lämnar framgångsrikt publiken utmattad."

La Veronal (ES)

Siena

Dansens Hus, Stora scen

Spelas: 4 dec kl 20.00
Längd: Ca 60 min

La Veronal reser världen runt och omvandlar städer och länder till dans. Moskva, Portland, Köpenhamn och norrländska Härnösand är några av de platser som inspirerat det katalanska kompaniet som är ett av Spaniens mest kända både på hemmaplan och internationellt. La Veronal har vunnit ett flertal priser för sina kreativa dansföreställningar som ofta är fullspäckade med starka bilder och blinkningar till film och litteratur. Lilla italienska staden Siena har gett namn till det här verket som med tio dansare gör en djupdykning i hur vi närmar oss konst. En resa som spänner mellan renässansen och David Lynchs Mullholland Drive.

Ledning: Marcos Morau Koreografi: Marcos Morau i samarbete med dansarna. Text och dramaturgi: Pablo Gisbert-El Conde de Torrefiel. Dansare: Clyde Emmanuel Archer, Inma Asensio, laia Duran, Cristina Facco, Cristina Goñi, Anna Hierro, Ariadna Montfort, Lorena Nogal, Manuel Rodríguez och Sau-Ching Wong.

Regiassistent: Tanya Beyeler Lärare: Cristina Facco Scen och ljusdesign: La Veronal & Enric Llanas Foto: Jesús Robisco, Edu Pérez & Quevieneelcoco Produktionsledare: Juan Manuel Gil i samarbete med: Roberto Fratini. Samproducerad av Mercat de les flors i Barcelona och Hellerau, Dresden. El Graner, La Caldera, Centro de Artes performativas do Algarve-faro (Portugal), Duncan Dance Center-Athens (Greece), Dance Ireland-Dublin (Ireland).

Med stöd av: Institut Ramon llull, INAEM-Ministerio de Cultura de españa, ICEC- Departament de Cultura de la generalitat de Catalunya.

Föreställningen har skapats inom ramen för det europeiska projektet modul-dance, som genomförs med stöd från EU:s kulturprogram. www.modul-dance.eu.

Eftersnack med koreografen i samband med föreställningen.

AECID EMBA.jpg


Äta och dricka runt Dansens Hus

La Neta
Bistro Boheme

Ordinarie pris: 230 kr

Med festivalpass: 99 kr

KÖP BILJETTER

50 %

Konstuttryck

50 %

Konstuttryck

10 %

Fäktardräkter

10 %

Fäktardräkter

30 %

Existensiella grubblerier

30 %

Existensiella grubblerier

10 %

Humor

10 %

Humor

KONTAKTA OSS

Dans <3 Stockholm

Box 160 94

103 22 STOCKHOLM

Fler kontaktuppgifter »

PRESS

Kontakt: Jennie Lindell, pressansvarig Dansens Hus
08-508 990 08
jennie.lindell@dansenshus.se

Ladda ner bilder här »

Våra scener

Med stöd av

#dansfest13 på Instagram