African Exchange_foto Katja Seitajoki1

Exchange South Africa­-Sweden

SHE: KULISA

Dansens Hus, Stora scen

Spelas: 7 dec kl 16.00
Längd: Ca 90 min

Inspirerande möten. Åtta kvinnliga dansare och koreografer från Sverige och Sydafrika har under hösten mötts i Johannesburg och Stockholm för att utbyta tankar, kreativitet och rörelser.
Målet med projektet är att stödja framtidens kvinnliga dansare/koreografer i Sydafrika och Sverige. Det görs genom att skapa en plattform för kunskapsutbyte och ömsesidig läroprocess. Projektet uppmuntrar till interkulturellt samarbete genom att erbjuda deltagarna resurser till konstnärlig verksamhet och mentorskap. Syftet är att skapa hållbara nätverk med stark förankring i jämställda och demokratiska processer och skapa en grund till framtida konstnärliga samarbeten på en global arena.
Första delen av projektet organiseras i Sydafrika, av Vuyani Dance Theatre, tillsammans med Dance Umbrella:s dans festival i Johannesburg, 2-9 september 2013. Den andra delen kommer att organiseras i Stockholm, av Dansens Hus i samarbete med festivalen, 30 november-7 december 2013. Det dagliga arbetet kommer att innehålla konstnärligt arbete och samtal samt kompletteras med föreläsningar och föreställningar.
Den öppna presentationen på Dans < 3 Stockholm festivalen är 7 december kl 16.00-17.30 på Dansens Hus. Deltagarna kommer att dela med sig av sina tankar, reflektioner och erfarenheter från projektet.
Projektet leds av Lulu Mlangeni från Vuyani Dansteater/Johannesburg och Katja Seitajoki från Dansens Hus Stockholm. De svenska deltagarna är: Josefine Larson Olin, Disa Krosness, My Nilsson och Niki Tsappos. De sydafrikanska deltagarna är: Phindile Kula, Liyabuya Gongo och Thoko Sidiya.
Följ projektet på bloggen
Projektet arrangeras av Dansens Hus i Stockholm och Vuyani Dance Theatre i Johannesburg, med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Framtidens Dansare. Alla Work In Progress visningar under festivalen är gratis. För att vara säker på att få en plats kan du som har ett festivalpass boka plats med koden i ditt pass. Om du inte har ett pass kan du delta i mån av plats på ”dörren” i samband med att visningen börjar.

Läs mer om W.I.P.

Äta och dricka runt Dansens Hus

La Neta
Bistro Boheme

KONTAKTA OSS

Dans <3 Stockholm

Box 160 94

103 22 STOCKHOLM

Fler kontaktuppgifter »

PRESS

Kontakt: Jennie Lindell, pressansvarig Dansens Hus
08-508 990 08
jennie.lindell@dansenshus.se

Ladda ner bilder här »

Våra scener

Med stöd av

#dansfest13 på Instagram