Paloma Madrid_Foto Julia Peirone_liggande

Paloma Madrid (SE)

Like a hawk stealing for the prey

Dansens Hus, Foajén

Spelas: 4-14 dec
Längd:

Hennes kropp lutar sig fram och små pärlradband av powerful latina svett syns på Peirones panna. Hon tar två steg åt sidan och befaller mig att falla ner på mina knän. Jag känner mig som ett religiöst objekt inne i någon sunkig sekts övergivna missionshus.

Sen får jag dansa lite, litegrann och falla. Falla ner igen och igen och igen. Jag faller och faller tills jag hamnar i någon slags fotografisk trans. Det kändes som om jag skulle föda fram en unge, igen. Min kropp är utmattad. Nu är det jag som svettas, överallt.

Jag blev fången av Peirones återkommande strikta rörelser och sätt att använda sin kropp och kamera. Jag lydde. Men, eftersom jag är färgad av de samhälleliga politiska kontexter som jag känner till, så reagerar jag, starkt. Den svarta fattiga kvinnan som inte har några rättigheter alls i världen blir sig påmind i min kropp. Jag har inga rättigheter då jag står framför en kamera. Jag gör som Peirone säger, jag vågar inget annat då.

Jag hatar det här, den här jävla ”produktionen” verket, vad är det för något? Jag försöker kupa. Jag klär ut mig, jag sätter på mig något som liknar en hijab. Hon dödar mig. Jag faller. Jag reser mig. Hon fångar mig utan huvud. Vems känsloromantiska drömmar är det jag följer, egentligen? Är det min eller kamerans?

Klicka på länken och läs om Ögonblickskoreografin.

http://danceforapartments.files.wordpress.com/2013/01/like-a-hawk_press.pdf

Koreograf: Paloma Madrid Dansare: Rebecca Chentinell & Fredrik Quiñones Fotograf: Julia Peirone Film: Anna Padilla.

Den 6 dec kl. 17.30-18.30 konstnärssamtal och presentation av processboken med Paloma Madrid, Julia Peirone, Rebecca Chentinell, Fredrik Quiñones, Anna Padilla och Emmy Astbury.  Moderator konstnären Jens Evaldsson

 

Läs mer om Festival <3 Stockholm

Äta och dricka runt Dansens Hus

La Neta
Bistro Boheme

Fri entré

INGEN FÖRANMÄLAN

KONTAKTA OSS

Dans <3 Stockholm

Box 160 94

103 22 STOCKHOLM

Fler kontaktuppgifter »

PRESS

Kontakt: Jennie Lindell, pressansvarig Dansens Hus
08-508 990 08
jennie.lindell@dansenshus.se

Ladda ner bilder här »

Våra scener

Med stöd av

#dansfest13 på Instagram